АТЛАНТА — Съдия от Джорджия постанови в петък, че окръжният прокурор

...
АТЛАНТА — Съдия от Джорджия постанови в петък, че окръжният прокурор
Коментари Харесай

Делото срещу Фани Уилис на окръг Фултън срещу Тръмп може да продължи, ако тя или специалният прокурор Уейд се отстранят, съдия постановява

АТЛАНТА — Съдия от Джорджия постанови в петък, че окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис не би трябвало да бъде дисквалифициран от наказателно гонене делото за рекет против някогашния президент Доналд Тръмп и няколко съобвиняеми - с едно главно изискване.

Съдията от Върховния съд на окръг Фултън Скот Макафи откри, че " видимостта на ирелевантност ", провокирана от сантименталната връзка на Уилис със специфичния прокурор Нейтън Уейд, би трябвало да докара или до овакантяване на Уилис и офиса й по случая - или просто Уейд, който бе назначила да управлява случая.

Изборът евентуално ще бъде елементарен: в случай че Уилис се в профил, казусът ще спре, само че напускането на Уейд ще подсигурява, че ще продължи без в допълнение закъснение.

Съдията също откри, че няма " автентичен спор ", провокиран от връзката, констатация, която би наложила Уилис да бъде дисквалифициран. „ Без задоволително доказателства, че окръжният прокурор е придобил персонален дял в прокуратурата...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР